Sense aigua en una urbanització de Sant Antoni de Benaixeve: "Ahir ni una goteta, amb la calor que fa"

L'ús intensiu per a omplir piscines particulars pràcticament esgota els dipòsits municipals i el veïnat es queixa de la falta de previsió de l'Ajuntament

Una veïna de Sant Antoni de Benaixeve afectada pels problemes de subministrament d'aigua
Una veïna de Sant Antoni de Benaixeve afectada pels problemes de subministrament d'aigua / À Punt NTC

Quasi quatre dies sense a penes aigua. És el calvari que viu a hores el veïnat d'una urbanització de Sant Antoni de Benaixeve, al Camp de Túria. Els dipòsits municipals, connectats a la xarxa d'aigua potable, s'han quedat pràcticament buits i està havent-hi autèntics problemes per a abastir a tota la població d'aquest municipi de vora 9.000 habitants. Especialment s'ha accentuat després de l'últim cap de setmana, quan, segons ha remarcat l'Ajuntament, molts residents s'han dedicat a omplir les piscines privades de cara a la temporada estival.

La zona afectada per la incidència és la part més alta del residencial Montesano. Des de dissabte, el veïnat encreua els dits perquè quan obri l'aixeta isca el preuat filet d'aigua per a poder dur a terme les tasques domèstiques bàsiques i d'higiene i combatre les altes temperatures. És el màxim que poden aconseguir aquests dies; en el pitjor dels casos, sequera absoluta. "Ahir ni una goteta, amb la calor que fa", lamenta una veïna als micròfons d'À Punt. Segons ha relatat, estan sense aigua des del diumenge, però la situació no és nova: "A Montesano sempre estem igual. Una fuita en un carrer o en un altre", es queixa. "Quan hi ha un filet d'aigua he d'arreplegar-la en un potet per a poder rentar-me les dents", apunta una altra resident.

És palés que el veïnat n'està fart. Critiquen la falta de previsió de l'Ajuntament per no haver evitat que els dipòsits quedaren en nivells tan baixos i asseguren estar cansats dels problemes d'abastiment que pateix la zona afectada, on a més continua la construcció de noves vivendes i on hi ha previst que la demanda d'aigua continue augmentant.

El consistori, per la seua banda, demana paciència a la població afectada, crida a fer un ús "responsable" de l'aigua i assegura que treballa "sense descans" per a revertir la situació. El govern local atribueix les incidències amb l'abastiment hídric a "un pic en el consum generalitzat" durant el cap de setmana que ha provocat una "considerable baixada" dels nivells d'aigua en els dipòsits municipals, segons ha exposat a través de Twitter. Les explicacions, però, no satisfan el veïnat: "És un insult a la intel·ligència dir que la culpa la tenim els veïns per haver omplit la piscina el cap de setmana", denuncia un resident.

L'alcalde de Sant Antoni de Benaixeve, Enrique Santafosta, s'ha mostrat confiat en declaracions en À Punt que la incidència quedarà resolta al llarg d'aquest dimarts, perquè ja s'està aconseguint remuntar la pressió d'aigua. I ha remarcat que el consistori porta des de 2015, quan ell va agafar la vara de comandament, treballant en una solució definitiva perquè el municipi no tinga mai més dificultats d'abastiment d'aigua: una canonada subterrània que canalitzarà aigua potable des dels dipòsits que l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi) té a Paterna fins a Sant Antoni. La infraestructura, actualment en construcció, costarà uns set milions d'euros i tardarà quasi any i mig a estar acabat.

També et pot interessar