Aigua corrent neta, un problema a la Vall de Laguar, a la Marina Alta

El veïnat d’aquesta localitat no té aigua corrent neta quan obrin l’aixeta i reclamen una solució.

VÍDEO | Aigua corrent neta, un problema a la Vall de Laguar, a la Marina Alta

El veïnat de la Vall de Laguar, a la Marina Alta, no té accés a aigua corrent neta. Sembla un problema d’altre segle, però és el que denuncien els 900 habitants d’aquesta localitat. Per a solucionar la situació, el pou que subministra el poble necessitaria una inversió de vora 200.000 euros. El projecte, no obstant això, ha quedat fora del pla estratègic de la Diputació d’Alacant i, de moment, no es podran començar les obres.

Mentrestant, els veïns i les veïnes no estan disposats a beure ni a dutxar-se amb aigua térbola, de vegades ennegrida, que ix durant dies de les aixetes quan plou, com han denunciat a À Punt NTC. No entenen, a més, perquè Calp sí que té un subministrament òptim des d’un pou ubicat, precisament, al terme municipal d’aquesta xicoteta població de la Marina Alta.

“Per al nostre poble no hi ha diners, però després per a qualsevol projecte més lúdic, o no tan necessari com aquesta primera necessitat, que és l’aigua de boca, sí”, ha criticat Òscar Soria, regidor de Serveis de la Vall de Laguar, a À Punt NTC.

L’Ajuntament ha presentat un recurs contra la Diputació d’Alacant per a tractar de solucionar aquesta situació. També recorden que l’accés a l’aigua salubre és un dret reconegut des de l'Estatut d’Autonomia fins a les Nacions Unides.

També et pot interessar

stats