Quant poden aguantar els hospitals aquest ritme d’ingressos?

La pressió hospitalària augmenta sense parar i es preveu que continue així algunes setmanes més.

VÍDEO | Quant poden aguantar els hospitals aquest ritme d’ingressos?

La pandèmia està oficialment fora de control i els hospitals valencians intenten no caure també en la mateixa situació, a pesar que els ingressos hospitalaris s’han triplicat des de Nadal. De moment, ens diuen, aguanten. Però fins quan? Hem parlat amb els metges que lluiten en primera línia.

Durant el mes de gener els ingressos s'han més que duplicat: l'augment és del 179%. Actualment les UCI valencianes superen els 600 ingressos per Covid-19, que són també més del doble que en Cap d'Any.

En total, hi ha 4.777 persones amb coronavirus ingressades als hospitals valencians i, segons totes les previsions, encara han de continuar augmentat, ja que les persones que ingressen ara corresponen als contagis de fa tres setmanes, moment des del qual els nous casos diaris s’han disparat.

Amb aquestes xifres, la preocupació als hospitals va en augment. El cap d'Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic de València, Rafael Badenes, ha qualificat la situació als hospital d'“extremíssima gravetat” perquè “arribarà un moment en què no podrem atendre aquests malalts”.

I no és l’únic que opina així. Ricardo Gimeno, cap de l'UCI de l'Hospital La Fe de València, ha corroborat a À Punt que “els hospitals més xicotets ja estan saturats i fins i tot alguns ja estan col·lapsats”.

A més, un infermer de l’UCI de l’Hospital General d'Elx, ha publicat un vídeo en les xarxes on explica la gravetat de la situació: "Pot ser que mora molta gent perquè l'hospital està ple i no els podrem donar les atencions que necessiten".

Tots coincideixen en el mateix: si les mesures restrictives no comencen a fer efecte i no es doblega la corba de contagis, el sistema pot arribar al col·lapse.

També et pot interessar

stats