Vora 500 agents forestals, en màxima alerta pel risc d'incendis d'aquest cap de setmana

Amb un nivell de preemergència 3, està prohibit l'ús de material pirotècnic en terrenys forestals i en els 500 metres confrontants

Extinció incendi Calles el 26 de juliol de 2022
Imatge d'arxiu de l'extinció de l'incendi de Calles, el 26 de juliol de 2022 / Consorci Provincial de Bombers de València

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica reforçarà la vigilància i prevenció d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana en l'arribada d'una nova onada de calor.

El reforç es durà a terme a partir d'aquest divendres i fins al dimarts 16 d'agost, ja que són els dies en què es preveuen temperatures màximes al voltant de 40 graus, vent de ponent i la possibilitat de tempestes seques, segons ha informat la Generalitat.

El Servei de Vigilància Preventiva (SVP) de la Conselleria tindrà desplegats 66 observatoris forestals operatius, 122 vehicles que faran rutes de vigilància i un total de 461 persones, entre agents mediambientals i tècnics de prevenció d'incendis.

Mentre es prolongue la situació meteorològica, estarà operatiu l'helicòpter de vigilància, amb vols de matí i vesprada, es precintaran torradors en zones forestals i el personal de formació i estructura s'incorporarà a les tasques de vigilància.

El director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, ha alertat sobre la complicada situació meteorològica i ha sol·licitat a la ciutadania molta precaució.

"En un cap de setmana amb moltes festes en els municipis valencians, cal recordar que amb un nivell de preemergència 3 està prohibit l'ús de material pirotècnic en terrenys forestals i en els 500 metres adjacents. Les actuacions individuals són molt importants per a evitar incendis", ha indicat Marín.

En aquest context, s'insistirà als ajuntaments que, per a l'ús de focs artificials en actes festius, han de disposar de la resolució d'aprovació de l'emplaçament i enviar la declaració responsable corresponent, així com complir-ne les condicions d'ús.

La Conselleria també prestarà especial atenció a la vigilància de zones urbanes al costat de terrenys forestals i a usuaris a la muntanya en àrees recreatives, i s'informarà de la prohibició de fer foc.

A les persones que es troben en campaments i zones d'acampada (autorització emesa per les direccions territorials) se'ls avisarà de la situació de risc perquè no facen foc si no es pot i sobre el risc per a les persones per la calor.

També et pot interessar

stats