Els agricultors afirmen que les pèrdues pel temporal poden ser milionàries

L'aigua ha fet malbé els conreus, sobretot dels cítrics, i hi ha danys en infraestructures, murs i camins rurals.

El temporal ha afectat el camp
El temporal ha afectat el camp

La gran quantitat d'aigua caiguda pel temporal ha tingut una repercussió negativa al camp, on ha perjudicat alguns conreus. Des de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) afirmen que les pèrdues poden ser milionàries.

Als termes municipals on les pluges han sigut torrencials hi ha danys en infraestructures, murs de les explotacions i camins rurals. Les organitzacions agrícoles alerten que s'haurà d'actuar amb rapidesa.

L'aigua ha fet malbé els conreus, sobretot de cítrics. Cristóbal Aguado, president d'AVA, ha explicat, com a exemple, que a Tavernes de la Valldigna, a la Safor, hi ha 10.000 fanecades que tenen entre mig metre i un metre d'aigua als camps, i que "la taronja que estava per collir, amb aquesta quantitat d'aigua caurà a terra".

En la mateixa línia s'han pronunciat des de la Unió de Llauradors i Ramaders. Alerten que tanta aigua serà perjudicial per a la collita de temporada, sobretot a la Safor i a la Ribera. Carles Peris, president de la Unió, ha indicat que afectarà la fruita que es cull ara, com els cítrics, el caqui o les hortalisses, i retardarà la recol·lecció de la xufa.

Peris també ha assenyalat que un altre problema derivat de les fortes pluges són les malalties en l'arbratge i els cítrics, com el pixat. Uns danys que augmentaran si fa calor i humitat les pròximes setmanes.

D'altra banda, el temporal ha sigut beneficiós per als cultius de secà a l'interior, la ramaderia i la recuperació dels aqüífers.

També et pot interessar

stats