Agressió policial a Elx: un agent de paisà pateja en el cap un detingut que oposava resistència

La Policia Nacional investiga l'actuació d'una patrulla que va arrestar dos homes per atemptat contra l'autoritat després que un d'ells els ruixara amb gas pebre

Un moment de l'operatiu sota investigació de la Policia Nacional a Elx
Un moment de l'operatiu sota investigació de la Policia Nacional a Elx / À Punt NTC

L'actuació d'una patrulla de la Policia Nacional durant la detenció de dos homes a Elx alça polseguera en les xarxes. Un vídeo que s'ha difós en Twitter i Instagram mostra com un agent de paisà pateja en el cap un dels arrestats, que intenta oposar resistència mentre un altre efectiu el manté immobilitzat a terra. La subdelegació del govern espanyol a Alacant ha confirmat que s'ha obert una investigació per a esclarir els fets.

La brutal agressió va passar dijous, davant d'un edifici del carrer Pedro Moreno Sastre, en el barri del Toscar de la capital del Baix Vinalopó. Les imatges van ser gravades des d'un balcó que dona a la via per dues xiques que en foren testimonis i s'han fet virals per la duresa que comporten, a petició de la família de l'home agredit.

En el vídeo es veu com un agent sense uniforme dona tres patades a un detingut de forma violenta, dues d'elles al cap. Els colps li provoquen una ferida per la qual sagna fins al punt que deixa una bassa de sang en terra. Instants després, apareix en escena un tercer efectiu, aquest amb uniforme, que arrossega un altre home a qui també propina una punyada a la cara.

La família del detingut demana difusió de les imatges per a denunciar la intervenció policial, que qualifiquen d'extremadament violenta i basada "en la ràbia". En un missatge publicat en Instagram, asseguren que l'agredit està acusat "d'una cosa que no ha fet" —tot i que no especifiquen què— i lamenten que no li oferiren atenció mèdica després de provocar-li les ferides, sinó que el traslladaren directament a la comissaria "inconscient i dessagnant-se".

La Policia Nacional ha emés un comunicat aquest dilluns en què explica que als dos detinguts, de 25 i 26 anys, se'ls acusa d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat. Una patrulla que es trobava de servei va reconéixer el passat dijous un d'ells, sobre el qual pesaven diverses requisitòries policials. El cos policial assegura que quan un agent va demanar la documentació a l'individu ell va pegar a fugir i, després d'una persecució, va ruixar els efectius amb gas pebre alhora que els llançava colps i puntades. I afegeixen que "a conseqüència de l'agressivitat i resistència que mostrava", hagueren de demanar suport per a reduir-lo "utilitzant la mínima força indispensable". Els agents necessitaren assistència sanitària per les lesions patides durant l'operatiu, assenyala el comunicat.

Als dos detinguts, sobre els quals pesaven dues requisitòries policials i tenien antecedents, se'ls acusa d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat. Un d'ells està també imputat per delictes de danys, robatori amb violència, trencament de condemna i violència de gènere. Ambdós han passat a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Elx, on segons assegura la Policia Nacional, "es va reforçar la seguretat a causa de l'agressivitat que continuava mostrant un dels detinguts". Per a aquest home s'ha decretat presó provisional.

La comissaria provincial assenyala, finalment, que s'ha obert un expedient informatiu a l'agent autor de les puntades per a "determinar les possibles responsabilitats derivades" de l'actuació.

També et pot interessar

stats