Agressió homòfoba a Barcelona: "Et faré heterosexual a hòsties"

L'incident, que coincideix amb el Dia de l'Orgull, s'ha fet viral per un vídeo gravat per un amic de la víctima.

@paleo_20

Una agressió homòfoba, que ha tingut lloc aquesta matinada a Barcelona, s'ha fet viral després de ser gravada en vídeo per un amic de la víctima. En la gravació es veu com la víctima, un jove que estava en un restaurant amb uns amics, és agredit per un home que l'amenaça dient-li "et faré heterosexual a hòsties".

El vídeo mostra com un client del restaurant increpa un altre per la seua forma de vestir, al seu parer "femenina", en un "espai públic". "M'estàs faltant al respecte per vestir així en un lloc públic i més havent-hi xiquets", diu el subjecte mentre un vigilant de seguretat intenta mantindre'ls apartats. El jove increpat insisteix que no li ha fet "res" i quan li recorda que és el Dia de l'Orgull, l'home li respon que també "és el dia de les hòsties" i que quan isca del local li "llevarà a hòsties la mariconeria".

Davant la difusió del vídeo per les xarxes, coincidint amb el Dia de l'Orgull LGTBI, el col·lectiu s'ha bolcat a mostrar solidaritat amb la víctima, que ha donat les gràcies públicament pel suport que ha rebut. En aquest sentit, l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) ha posat a la seua disposició recursos psicològics i jurídics, encara que de moment no consta que haja presentat cap denúncia.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat l'agressió i ha garantit que l'Ajuntament estarà al costat de la víctima, a la qual ha oferit suport jurídic. "Que sàpien els homòfobs que no són benvinguts a la ciutat i que no permetrem ni un sol acte d'homofòbia", ha afirmat.

També et pot interessar

stats