Agost està de fira artesanal amb motiu del Nou d’Octubre

Durant 5 dies també es podran degustar els millors productes de la zona.

A la fira d’Agost es pot trobar este raïm amb denominació d’origen del Vinalopó
A la fira d’Agost es pot trobar este raïm amb denominació d’origen del Vinalopó

Agost celebra estos dies la tradicional Fira Artesanal i Gastronòmica. Un esdeveniment familiar que fa 17 anys que se celebra amb motiu de la festa del Nou d’Octubre.

La fira és una oportunitat de conéixer, sobretot, la gran tradició de cantereria que té este municipi de la comarca de l’Alacantí. Fins i tot es pot visitar el museu, l’únic centre de cantereria que queda a la Comunitat Valenciana. El fang i els torns ixen al carrer per mostrar al públic i fer participar en tallers als més menuts, com és la professió de canterer.

La gastronomia és una altra de les grans protagonistes en les paradetes de la Fira. El raïm amb denominació d’origen del Vinalopó és un dels productes més cobejats, però també es pot adquirir torró de Xixona o els bunyols de carabassa que fan les ames de casa d’Agost de manera artesanal. En els dos primers dies de fira han cuit més de 20 quilos.

També esta fira significa cultura i folklore. Per això mostra les festes més emblemàtiques com ara “Les danses del Rei Moro”, que se celebren al desembre. La indumentària o com es fa el pentinat de les balladores es mostra dins de les activitats de la fira. 

Completen la programació les rutes turístiques de la cantereria i de les campanes.

La fira es pot visitar fins a 9 d’octubre, amb horari de 11 a 14 h i de 17 a 22 h.

També et pot interessar

stats