Agost dispara el coronavirus: 344 positius nous, la xifra més alta en quatre mesos

Els casos actius a la Comunitat Valenciana pugen un 55% en una setmana i els ingressos hospitalaris un 68%.

Realització de proves PCR a l'hospital de campanya de València
Realització de proves PCR a l'hospital de campanya de València / Europa Press

L'estiu i la calor no ha frenat la propagació del coronavirus. A la Comunitat Valenciana s’han diagnosticat 344 nous contagis en 24 hores, alguns d’ells vinculats als nou brots nous identificats aquest divendres. La xifra de positius és la més alta des del passat 10 d’abril, quan es comptabilitzaven en el balanç oficial els casos confirmats per PCR i pels tests ràpids. Des que va començar la pandèmia, 14.796 persones s'han infectat a la Comunitat Valenciana, segons el diagnòstic per PCR.

Els nous contagis confirmats eleven fins als 2.073 els casos actius de Covid-19 al territori valencià, una xifra que s’ha incrementat en un 55% sols en una setmana, ja que el passat divendres hi havia 1.338 casos actius. Aquesta no és l'única xifra que es dispara, les hospitalitzacions també s’han incrementat notablement en només set dies. Actualment hi ha 160 pacients ingressats als hospitals valencians, un 68% més que el divendres passat, quan les hospitalitzacions encara no arribaven al centenar i se situaven en 95.

La crescuda també és significativa en el cas dels brots. En la primera setmana d’agost, a la Comunitat Valenciana s’han identificat 55 brots nous, pràcticament la mateixa xifra que durant tot el mes de juliol, que es va tancar amb 59 brots. Els focus, com ha ocorregut al llarg d’aquesta setmana, tornen a concentrar-se a València i l'àrea metropolitana. A la capital hi ha 3 nous brots, amb 3 afectats cadascun, i Burjassot en suma 2 més, que suposen 7 positius nous.

València i Burjassot aclaparen els focus

Precisament aquestes dues poblacions són les que han acumulat més brots al llarg de la setmana. València tanca la primera setmana d’agost amb 26 nous brots i Burjassot amb 6, d’acord amb els balanços diaris que ofereix la Conselleria de Sanitat Universal.

Algemesí i Sant Antoni de Benaixeve són dues de les poblacions que presenten brots nous confirmats aquest divendres, amb 7 i 3 afectats respectivament. Així mateix, Dénia i Elda acumulen nous focus, que en total suposen 7 nous positius. Els nous brots identificats suposen 35 nous contagis.

D’aquesta manera, les noves infeccions confirmades aquest divendres, que en són 167 més que ahir dijous, es localitzen majoritàriament a les comarques del centre, on hi ha 240 nous contagis. Les comarques del sud registren 82 nous positius, mentre que les del nord n'acumulen 18. A més, hi ha quatre nous casos sense assignar.

Quant a la situació a les residències, 3 nous contagis es vinculen a aquests centres, un d’un usuari i dos de treballadors. 20 centres socials presenten casos actius (16 residències de persones majors, 2 de persones amb discapacitat i 2 centres de menors). Amb la intenció de protegir aquests espais, la Generalitat prepara una resolució que permetrà suspendre les visites i les eixides de les residències de les persones majors que es troben en municipis, comarques o departaments de salut amb una incidència alta de contagis per coronavirus, segons va anunciar dijous la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. A més, el Consell ha aprovat aquest divendres el règim sancionador per l'incompliment de les mesures preventives contra el coronavirus als centres de serveis socials. La norma contempla multes entre 60 i 60.000 euros, en funció de la gravetat de les infraccions.

Els hospitals que actualment acullen més ingressats amb Covid-19 són els de la província de València, que en tenen 97; seguits pels de la d’Alacant (55) i els de la província de Castelló (8). A les UCI hi ha 15 pacients, 3 més que ahir dijous. Aquesta xifra és la que s’ha presentat més estable en l'última setmana, ja que juliol es tancava amb una dotzena de pacients a les unitats de cures intensives.

Els ajuntaments adverteixen de les mesures

L’important repunt de xifres en relació amb la pandèmia que està experimentant la Comunitat Valenciana van motivar que la consellera de Sanitat Universal fera ahir una crida als ajuntaments, als quals demanava col·laboració perquè supervisaren el compliment de les mesures preventives.

Paral·lelament a la petició de Barceló, diversos alcaldes valencians, com el de la Vila Joiosa, ja han alçat la veu d’alarma, amb advertències a la població perquè complisquen les mesures de prevenció de contagis, ja que, en cas contrari, s’adoptaran mesures restrictives. També en el cas d’Oliva s’ha elaborat un protocol per a gestionar la pandèmia en cas que augmenten els casos en aquest municipi de la Safor.

També et pot interessar