Els agents tenen permís per a portar al jutge conductors amb símptomes d'anar drogats

Ho poden fer independentment de la prova de saliva que se’ls practique, i també se’ls permet gravar aquestes actuacions.

VÍDEO | Els agents tenen permís per a portar al jutge conductors amb símptomes d\'anar drogats

La Fiscalia ha donat instruccions als agents de circulació perquè porten al jutjat qualsevol conductor que reunisca un conjunt de signes externs d'haver consumit drogues, independentment de la prova de saliva que se li practique. A més, se’ls permet gravar aquestes actuacions com a prova.

Per això, ha remés als diferents cossos una "acta de signes externs per a la determinació de la influència de drogues en la conducció" que està en vigor des d'aquest divendres perquè l’emplenen amb els símptomes que aprecien.

L'objectiu és intentar que els agents no es queden només en expedients administratius que acaben en sancions, sinó que es puga formar atestats que deriven en procediments judicials en els quals els jutges valoren les proves per a determinar si escau una condemna.

Ha indicat que de les 53.173 condemnes que es van dictar en 2018 pel delicte de conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues -un deu per cent més que en 2017- menys de dos-cents van ser per aquestes últimes.

Aquesta és la resposta de la Fiscalia a les dades facilitades per l'Institut Nacional de Toxicologia, que reflecteixen que els conductors morts en accidents de trànsit després de consumir drogues, es van doblar en l'última dècada.

També et pot interessar