Els agents socials ratifiquen el nou complement de maternitat en les pensions

Permetrà sumar una quantitat fixa de 378 euros anuals en la prestació des del primer fill, amb l'objectiu de reduir la bretxa de gènere.

Imatge d'arxiu d'un xiquet de bolquers
Imatge d'arxiu d'un xiquet de bolquers / Europa Press

El govern espanyol, la patronal i els sindicats han ratificat aquest dimarts l'acord sobre el nou complement per a reduir la bretxa de gènere en les pensions, al qual el Consell de Ministres va donar llum verda el passat 2 de febrer. Permetrà sumar una quantitat fixa de 378 euros anuals en la pensió de la persona beneficiària per cada fill, des del primer i no a partir del segon, com passava fins ara.

El decret llei que regula el complement, que s'aplicarà fins a un màxim de quatre fills, haurà de ser convalidat pel Congrés aquest dijous i suposa reformular l'anterior complement de maternitat, que va posar en marxa el govern del PP. Ara es pagarà des del primer fill i contempla que el beneficiari puga ser el pare si acredita un perjuí en la carrera professional vinculat al naixement del xiquet o xiqueta. En el cas que no ho acredite, el complement serà per a la dona o per al progenitor amb menor pensió si són del mateix sexe.

El ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha subratllat la importància que té el consens a què s'ha arribat amb la patronal i els sindicats perquè "ha sigut el primer acord social després de la renovació de les recomanacions del Pacte de Toledo a la tardor", segons ha destacat el Ministeri en un comunicat emés després de la reunió. En representació dels agents socials hi han assistit els presidents de la CEOE i de la Cepyme, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva, i els secretaris generals de la UGT i de CCOO, Pepe Álvarez i Unai Sordo.

Els sindicats han reclamat que la norma es tramite com a projecte de llei per a corregir algunes insuficiències, com ara la quantitat de la prestació, que consideren escassa, segons han destacat en un comunicat conjunt. A més, reclamen que es permeta el dret d'opció a aquelles persones que ja tenien reconegut l'anterior complement de maternitat, a les quals podria resultar-los més beneficiós el nou complement de bretxa de gènere.

També et pot interessar

stats