Els agents fallers i l'Ajuntament de València decideixen si suspenen la festa

L’alcalde i el regidor de Festes mantenen una trobada aquesta vesprada amb les comissions i els artistes.

Imatge de portada: L'alcalde de València, amb els representants del món faller, després de la reunió en la qual van acordar ajornar les Falles al juliol

Les Falles de València són, ara per ara, les úniques festes multidinàries que es mantenen, encara que en un calendari fora de l’habitual, al juliol. No obstant això, els representants del món faller, els artistes i els responsables municipals, l’alcalde Joan Ribó i el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, es reuneixen aquest dimecres de vesprada per a tractar si finalment se celebra la festa aquest 2020 o, per contra, se suspenen els festejos i es reprendran el 2021.

Després de la suspensió de moltes festes patronals, de Moros i Cristians i, aquest dimarts, de la cancel·lació definitiva de les Fogueres d’Alacant i de les festes de la Magdalena de Castelló, inicialment ajornades de les dates tradicionals, les Falles de València són les úniques celebracions que es mantenen en peu.

A pesar que l’alcalde de València, Joan Ribó, ha remarcat en moltes ocasions que les Falles se celebraran al juliol, com es va acordar amb el col·lectiu fester, i sempre que les condicions sanitàries ho permeten, sembla que la suspensió de les altres festes, que també es caracteritzen per programar actes multitudinaris, ha abocat els responsables municipals de València a reunir-se amb els representants de la festa. De fet, ja hi ha un sector de València (Patraix, integrat per dotze comissions), que ha emés un comunicat en què afirma que no vol plantar cap monument al 2020 i centra ja els esforços en l'any vinent.

Moltes localitats valencianes han decidit suspendre definitivament les Falles d’enguany. A més, una enquesta que s'ha fet entre les comissions falleres de València manifesta que la majoria prefereixen ajornar les festes a l'any que ve.

També et pot interessar

stats