Agafar fred no causa un constipat, i altres pensaments erronis

Experts en pneumologia remarquen també que no s’han de prendre antibiòtics per a curar un constipat

El fred té un factor afavoridor, ja que baixa les defenses pulmonars / À Punt NTC

Amb les baixes temperatures, diuen, arriben els constipats, però es tracta d'un pensament erroni o d'una realitat? Agafar fred és un factor important, diuen els experts, però realment no és la causa dels constipats, sinó que és una qüestió de virus. “El fred té un factor afavoridor, ja que baixa les defenses pulmonars i de la mucosa, però no n’és el causant. A més, en aquesta època els virus es transmeten amb major facilitat, pel fet que tenim les finestres tancades i hi ha menys ventilació”, explica Francisco Sanz, pneumòleg de l’Hospital General de València.  

Una gran part de la població combat els constipats amb antibiòtics, però els metges no es cansen de dir-ho: “Mai s’han de prendre antibiòtics per als constipats, aquests medicaments estan reservats per als bacteris”, sentencia Sanz. 

Si ja ens hem contagiat, els metges recomanen hidratació, descans i visitar el metge en cas de dificultat respiratòria. També paciència, i és que un adult sa es constipa de dues a quatre vegades a l'any.  

També et pot interessar

stats