Afloren més de 17.000 habitatges turístics clandestins a la Comunitat Valenciana el 2018

Francesc Colomer explica que les mesures posades en marxa per la Generalitat han fomentat la inscripció en el registre oficial d’habitatges turístics.

Vistes de Benidorm, en una imatge d’arxiu
Vistes de Benidorm, en una imatge d’arxiu / Europa Press

Durant l’any 2018 van eixir a la llum més de 17.000 habitatges turístics clandestins a la Comunitat Valenciana. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que les mesures que ha posat en marxa la Generalitat han fomentat la inscripció en el registre oficial d’habitatges turístics.

Entre les tres províncies es van donar d’alta 17.180 propietats: 10.627 a Alacant, 2.813 a Castelló i 3.690 a València. Aquesta xifra quasi triplica el nombre de registres el 2015 (6.444), i en els últims quatre anys, les altes ascendeixen fins a un total de 53.644 vivendes. Segons Colomer, aquest increment és una mostra de la lluita contra l’economia submergida i “una oferta no reglada que ha d’aflorar”.

El responsable de Turisme ha explicat que l’administració valenciana continuarà treballant amb totes les associacions que representen als habitatges turístics i ha ressaltat que el sector de l’allotjament turístic reglat “fomenta la convivència, l’economia, els llocs de treball i la reputació de la Comunitat Valenciana”.

En aquesta línia, ha recordat que el 2018 es va impulsar un pla d’ajudes al qual es van acollir tres associacions turístiques (Fevitur, l’Associació d’Empresaris Alcalà - Alcossebre i Avacu) per a la posada en marxa de campanyes de sensibilització, conscienciació i lluita contra l’intrusisme.

També et pot interessar

stats