Els afectats pel Nolotil preparen una demanda col·lectiva de 500 milions d'euros

200 afectats pel consum d'aquest medicament presentaran accions legals per danys contra fabricants i distribuïdors.

Els afectats pel Nolotil preparen una demanda col·lectiva de 500 milions d\'euros
Els afectats pel Nolotil preparen una demanda col·lectiva de 500 milions d'euros

Una despatx internacional d'advocats prepara una demanda col·lectiva i diverses individuals contra fabricants i distribuïdors d'aquest medicament, el Nolotil. L'acció legal xifra en 500 milions d'euros els danys a més de 200 persones afectades pel seu consum, que actualment estan sota avaluació legal.

 

Darrere la demanda hi ha una associació de víctimes del Nolotil, un medicament que podria haver provocat la mort a 10 turistes britànics per l'efecte secundari del metamizol, que pot provocar pèrdua de glòbuls blancs. 

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) va recomanar la setmana passada als professionals sanitaris no receptar medicaments que continguen metamizol (el més conegut és Nolotil) a turistes, després d'haver-se notificat casos de reaccions adverses greus en pacients britànics.

La demanda col·lectiva que es prepara contra fabricants i distribuïdors de Nolotil és una iniciativa privada de l'activista Cristina García del Camp a través del bufet internacional De Micco & Friends, que a Espanya té la seu a Palma i que s'ocuparà de la representació legal del cas.

El Col·legi de Farmacèutics dubta que la demanda prospere

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de València, Jaime Giner, dubta que aquesta demanda contra el laboratori de Nolotil prospere. En declaracions a À Punt NTC ha dit que "és un medicament que ha sigut provat pel fabricant, que fa 50 anys que està en el mercat i que ha sigut autoritzat per l'Agència del Medicament", explica. I assenyala que es poden donar dos possibles escenaris: que el medicament es modifique o que es retire. 

També et pot interessar

stats