Els afectats de Parkinson demanen que es reconega el servei de rehabilitació dels centres que gestionen les associacions

L'impacte de la Covid-19 ha fet empitjorar un 30% els símptomes de les persones amb la malaltia.

Un malalt de pàrkinson fent exercicis de rehabilitació

La pandèmia de coronavirus ha suposat un greu perjuí per als malalts de Parkinson. De fet, les associacions estimen que la impossibilitat de realitzar rehabilitació en els últims mesos ha fet empitjorar fins a un 30% els símptomes en les persones amb aquesta malaltia.

Només a la Comunitat Valenciana hi ha unes 20.000 persones amb Parkinson i una de cada cinc són diagnosticades amb menys de 50 anys.

Per aquest motiu, les diferents associacions de Parkinson de la Comunitat Valenciana han llançat aquest dimecres una campanya amb el lema “Volem seguir” a fi de millorar les condicions dels malalts i els seus familiars. La campanya reclama una sèrie de subvencions estables i que s'incloga la malaltia en el catàleg dels serveis de rehabilitació de la Seguretat Social. Amb aquest objectiu, el moviment associatiu valencià del Parkinson ha reclamat que se'ls reconega com a centres acreditats concertats.

De fet, el director de teràpies de l'Associació Parkinson València, Nelo Villanueva, ha explicat que l'objectiu és que tots els pacients “puguen tindre accés a les teràpies físiques, logopèdiques i psicosocials de manera gratuïta”.

També et pot interessar

stats