Els afectats per l'estafa d'iDental no hauran de pagar els préstecs pels seus tractaments

La mesura cautelar del jutge de l'Audiència Nacional permetrà evitar perjuís als denunciants.

VÍDEO | Els afectats per l\'estafa d\'iDental no hauran de pagar els préstecs pels seus tractaments

El jutge José de la Mata ha acordat la suspensió cautelar de les reclamacions que hagen formulat deu entitats financeres que van subscriure contractes vinculats als tractaments de les clíniques del grup iDental i als quals continuen vinculats els perjudicats per aquest frau.

El preu dels tractaments dentals es finançava a través de diverses entitats financeres que actuaven com a intermediàries i eren beneficiàries directes d'aquests fons. El jutge de l'Audiència Nacional ha adoptat aquesta decisió en un acte en el qual, a més, s'absté d'incloure als fitxers d'informació patrimonial els perjudicats que hagen deixat de pagar els crèdits.

Segons el magistrat, aquesta mesura cautelar permetrà evitar majors perjuís als denunciants, que estaven obligats a abonar les despeses periòdiques del crèdit sabent que el tractament odontològic no se'ls administraria ja. I tot això, tenint en compte que moltes persones damnificades "es veuen fins i tot impossibilitades de sol·licitar un nou tractament" per a pal·liar els danys que els van causar.

També et pot interessar

stats