Afectats d’iDental exigeixen una indemnització de més de nou milions d’euros

Han presentat una reclamació en el Ministeri de Sanitat per la responsabilitat patrimonial en què aquest ha pogut incórrer.

Centre d'iDental, en una imatge d'arxiu
Centre d'iDental, en una imatge d'arxiu

Un total de 275 afectats per l'estafa d’iDental han presentat una reclamació davant el Ministeri de Sanitat per la responsabilitat patrimonial en què ha pogut incórrer per no haver supervisat l'activitat d'aquest negoci que ha deixat milers de damnificats en tot Espanya.

D’aquesta manera, els afectats han ampliat la batalla legal contra el frau d'aquestes clíniques dentals baix cost a l'administració pública i demanen una indemnització que supera els nou milions d'euros.

L'escrit incideix que si bé les franquícies dentals només suposen el 3,4% del total de clíniques a Espanya, acumulen el 49,9% de les queixes presentades davant els col·legis oficials d'odontòlegs. No obstant això, denuncien que en aquest cas no van saltar les alarmes de l'administració.

"Sabent que iDental acumulava tantes queixes i reclamacions, s'ha permés que continuara treballant concertant més préstecs vinculats als seus tractaments odontològics, captant així més pacients perjudicats", explica l'escrit. Per això, pensen portar fins al contenciós administratiu amb l'objectiu de compensar en la mesura que siga possible els pacients i que l'administració reconega la seua responsabilitat.

Els afectats per l'estafa d'iDental s'han manifestat aquest dissabte en tretze ciutats espanyoles per a exigir la implicació d'iDental per a buscar solucions, com ara la declaració d'emergència sanitària.

També et pot interessar

stats