Els afectats i afectades per la DANA al Baix Segura rebran habitatges gratuïts

La Generalitat signarà acords amb els ajuntaments per a fer efectiva la cessió.

El temporal va deixar sense llar molts veïns i veïnes del Baix Segura
El temporal va deixar sense llar molts veïns i veïnes del Baix Segura / À Punt NTC

L'episodi de pluges de setembre del 2019 a la comarca del Baix Segura, a conseqüència de la depressió aïllada en nivells alts (DANA), va deixar centenars de persones sense llar. 46 famílies es van beneficiar de les ajudes urgents per al lloguer aprovades per la Conselleria d’Habitatge el mes de març, i en aquell moment hi havia 132 sol·licituds més presentades per persones que es van quedar sense casa a causa del temporal.

Ara, aquests veïns i veïnes podran accedir a la cessió gratuïta dels habitatges on els van allotjar temporalment. Així ho ha aprovat aquest divendres el govern valencià, mitjançant un conveni de col·laboració entre la vicepresidència segona i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i els ajuntaments dels municipis del Baix Segura afectats per la DANA.

Al novembre de 2019, el departament que dirigeix Rubén Martínez Dalmau i el Banc Sabadell van subscriure un conveni de col·laboració per a dotar d'allotjament temporal les persones que havien perdut la vivenda en un temporal que va afectar 3.313 edificis, la majoria a la comarca del Baix Segura.

Fa uns dies, el Consell anuncià la compra, per 8 milions d’euros, de 218 cases procedents de l’estoc del Banc Sabadell que han passat al parc públic de la Generalitat, gràcies a una operació de compra que Dalmau va definir com la major adquisició en bloc d'habitatge públic de tot Espanya a través del tempteig.

Ara, amb el conveni aprovat hui, els ajuntaments podran sol·licitar a la Generalitat la cessió gratuïta dels immobles que l'entitat bancària va cedir en el seu municipi corresponent. Seran els consistoris els que gestionaran l'adjudicació dels immobles, la tramitació per a adquirir-los i el control de les obligacions dels residents.

Els municipis beneficiats són Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejússer, Benferri, Benijòfer, Bigastre, Callosa de Segura, Catral, Coix, Daia Nova, Daia Vella, Dolores, Formentera del Segura, la Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Xacarella, Los Montesinos, Oriola, el Pilar de la Foradada, Rafal, Redovà, Rojals, Sant Fulgenci, Sant Isidre, Sant Miquel de les Salines i Torrevella.

Els convenis entraran en vigor en el moment de la signatura i tindran una vigència de dos anys, que es podran prorrogar.

També et pot interessar

stats