Com ha afectat el repunt de Covid-19 el turisme?

El sector assenyala que el balanç entre les noves reserves que arriben i les que es cancel·len és negatiu 

Balanç del turisme a la primera quinzena de juliol

El sector turístic de la Costa Blanca acusa el repunt dels casos de Covid-19. Les recomanacions de mercats potents, com ara França o Alemanya, de no viatjar a Espanya tenen un efecte directe en les cancel·lacions en hotels i apartaments. 

De fet, a Benidorm les cancel·lacions a hotels arriben al 15% els últims dies, i els apartamentes turístics també han notat l'efecte dòmino amb una caiguda de vora el 10% en les reserves per a les pròximes setmanes. En aquest cas les cancel·lacions venen de la mà del mercat francés, segon en importància després dels britànic al nostre país. 

En el sector expliquen que el tancament de l’oci nocturn i l’avançament del tancament de bars i restaurants han influït en aquestes cancel·lacions. També que el balanç entre les noves reserves que arriben i les que es cancel·len és negatiu. 

Ara mateix, la clientela nacional és la taula de salvació d'un sector que no ha aconseguit alçar el cap des que va començar la pandèmia. A Benidorm representa ara per ara el 88% de l'ocupació hotelera.

Impacte als aeroports 

Les previsions per a la recuperació del tràfnsit aeri als aeoroports tampoc són bones. Segons l'últim informe del Consell Internacional d'Aeroports, enguany es perdran 5.000 milions de passatgers en tot el mon. Això sí, els vols nacionals es recuperaran abans que els internacionals, que, segons la institució, es podrien recuperar a finals de 2023. 

També et pot interessar

stats