Afectades demanen que Sanitat Universal incloga una tècnica per a tallar la transmissió del càncer de mama a les filles

Volen que s'incorpore el diagnòstic preimplantacional com ja fan la resta de les comunitats autònomes

Les transmissions de les mutacions del càncer de mama

Algunes de les mutacions implicades en els càncer de mama més agressius es transmeten de mares a filles. Per a evitar aquesta situació s'ha desenvolupat una tècnica que talla aquesta transmissió denominada "diagnòstic preimplantacional". Amb aquest es permet detectar els embrions lliures de l'alteració genètica, per tal d'implantar els sans a la mare.

Ara, les dones amb la mutació que volen ser mares demanen que la sanitat pública valenciana incorpore a la seua cartera el tractament com ja fan els hospitals públics de la resta de comunitats autònomes. De moment, no s'està atenent aquesta situació que, en la sanitat privada costa al voltant de 10.000 euros.

Per això, moltes d'aquestes afectades han començat a utilitzar les xarxes socials com Instagram com una finestra per a les seus demandes. També per a les de dones com elles, que tot i el càncer, han aconseguit ser mares. La llei de reproducció assistida contempla la tècnica en portadores de mutacions del BRCA1 i el BRCA2, des del 2010. En la sanitat pública només cal l'aprovació prèvia del comité nacional competent en la matèria.

També et pot interessar

stats