Afectacions en rodalia, mitjana i llarga distància per la vaga de Renfe

La jornada d'aturades coincideix amb l'operació eixida del pont de la Constitució i la Puríssima.

Vídeo: Amparo Martín
05 de desembre 2019 - 15:13

L'empresa Renfe afronta el començament del pont de la Constitució i la Puríssima, i l'operació eixida d'aquest, amb una vaga que afecta 155 trens, 28 d'AVE i 127 de mitjana distància a tot el país. A la Comunitat Valenciana s'han suprimit 4 trens de llarga distància i 7 regionals. És la primera de les dues jornades d'aturades convocades pel sindicat CGT durant el mes, i també afecta el servei de rodalia. La segona serà el pròxim dia 20, en vespres de Nadal.

Les aturades tenen lloc entre les 24:00 h i les 4:00 h, entre les 11:00 h i les 15:00 h, i entre les 20:00 h i les 24:00 h. Segons Renfe, la parada nocturna, la primera de les tres previstes, no ha tingut seguiment. El sindicat convocant, la CGT, atribueix aquest fet, precisament, a uns serveis mínims que considera abusius. Els serveis mínims que ha establit el Ministeri de Foment funcionen al 90% en els trens d'AVE i de llarga distància i al 63% en els de mitjana distància. Renfe ha publicat en el compte de Twitter del servei valencià de rodalies els serveis mínims previstos

Renfe estima que uns 11.550 viatgers es veuran afectats per les aturades, uns 6.300 en els trens AVE i 5.250 en trens regionals. A València, molts usuaris i usuàries no s'han assabentat de les parades fins que han arribat a l'estació. 

Amb aquesta convocatòria, el sindicat CGT busca protestar per la política de "privatitzacions i externalitzacions" que considera que s'està duent a terme en el sector ferroviari, i per la falta de personal que presenten tant Renfe com Adif per l'accés a la jubilació de les seues plantilles envellides.

No obstant això, fonts del sector ferroviari es defenen assegurant que la taxa de reposició del personal que es prejubila és del 105%, i que l'operadora sumarà el 2019, 1.032 treballadors, de manera que arribarà a un total de 14.868.

També et pot interessar

stats