Com afecta FaceApp a la nostra privacitat?

L’aplicació podria utilitzar informació personal i imatges fora del nostre control.

Com afecta FaceApp a la nostra privacitat?
Com afecta FaceApp a la nostra privacitat?

És la nova moda que està inundant les xarxes socials, es tracta de FaceApp, l’aplicació que, a partir d’una foto actual i mitjançant un filtre millorat, aconsegueix construir una imatge ben realista de com serà el nostre aspecte als 70 anys. No obstant això, pocs pensen que acceptant les bases quan es descarrega estem entregant la privacitat a tercers per a compartir fotos o altres dades personals.

La va crear Wireless Lab, una empresa amb seu a Sant Petersburg, Rússia, i està dirigida per l’enginyer Yaroslav Gontxarov, FaceApp es va fer viral fa uns dies en Instagram i Twitter gràcies a una millora dels seus filtres, que permeten fer-te una selfie i visualitzar d’una manera més realista com et veuràs als 60 o 70 anys. L’aplicació, disponible per a iOS i Android, té amb una política de privacitat bastant ambigua que no s’actualitza des de gener de 2017.

Segons aquesta, FaceApp recull tot el contingut generat per l’usuari (fotos o vídeos), com una altra informació del comportament per mitjà d’eines d’anàlisis de tercers, cookies i identificadors del teu dispositiu per a proveir contingut personalitzat i publicitat.

Així ho assegura el catedràtic de dret constitucional i especialista en dret de les noves tecnologies, que afirma que no només les nostres dades estan exposades sinó que, a més, “donem permís per a aparèixer en qualsevol anunci de publicitat [...] en qualsevol país”. I puntualitza: “Tots diem que estem molt preocupats per la privacitat, però mai no ens parem per a dir que no a una aplicació que és tan divertida i tan entretinguda que ens té absorts a tots”.

A grans trets, la política de privacitat de FaceApp no difereix molt d’altres aplicacions similars: és ambigua i no especifica amb què ocorrerà amb les teues fotografies en el futur. Si l’empresa és adquirida per qualsevol Facebook, la NASA o el Servei de Seguretat Federal de Rússia, tota la teua informació passaria al comprador, qui hipotèticament “hauria de complir els compromisos adquirits” en la política de privacitat actual.

També et pot interessar

stats