Els aeroports d'Alacant i València, entre els cent millors del món

El conjunt de la instal·lació de València rep més valoració dels clients, però el d’Alacant trau millor nota en oci i restauració

Els 150 millos aeroports del món segons AirHelp Score 2022
Els 150 millors aeroports del món segons AirHelp Score 2022 / Marta Pascual

L’aeroport de València és el quart millor valorat d’Espanya segons el rànquing anual AirHelp Score 2022. Els passatgers li han atorgat una puntuació de 7,64 a la instal·lació valenciana i el situen en la posició número 57 de la classificació mundial. Alacant-Elx Miguel Hernández, per la seua banda, ocupa el lloc 66 del rànquing mundial i és el cinqué aeroport nacional de la llista amb una puntuació de 7,57. 

Aeroport de València
Aeroport de València / Matej Kastelic

El sondeig ha avaluat l’opinió de la clientela, la puntualitat dels vols i la qualitat de les tendes i restaurants. En el cas de l’aeroport de València, la puntuació més alta és la que li dona la clientela, un 7,9, però la nota baixa fins al 7,47 en la valoració de l’àrea d’oci i restauració, i rep un 7,6 en puntualitat. 

Zona comercial de l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández
Zona comercial de l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández / Markus Mainka

L’aeroport d’Alacant-Elx, en canvi, trau bona nota en l’oferta de botigues i restaurants, amb un 7,81, mentre que la valoració dels usuaris i les usuàries es queda en un 7,6 i la puntualitat rep 7,49 punts.   

Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas / Kastaprav

El rànquing dels 150 millors aeroports del món, que lidera l'Aeroport Internacional de Haneda, a Tòquio, també inclou cinc instal·lacions espanyoles més. Adolfo Suárez Madrid-Barajas, en la dotzena posició, és el primer aeroport espanyol que apareix en la classificació mundial i és, a més, el primer de tots els aeròdroms europeus de la llista. Així, el hub madrileny obté una puntuació general de 8,25 punts, amb un 8,26 en puntualitat, 8,19 en valoració dels clients i un 8,30 en espais d'oci com a botigues i restaurants. 

Aeroport de Bilbao
Aeroport de Bilbao / EQRoy

El segon aeroport nacional que apareix en la classificació és el de Bilbao, en el lloc 24, també per davant de la resta d'europeus. De fet, el primer aeroport europeu després dels espanyols no figura fins a la posició 49 del rànquing i és el de Milà a Itàlia. Bilbao assoleix una puntuació de 8,05 amb un 8,39 en puntualitat, un 7,81 en opinió dels usuaris i les usuàries i un 7,28 en botigues i restauració.

Aeroport de Barcelona
Aeroport de Barcelona / Fotokon

Només a cinc posicions per damunt de l’aeroport de València trobem el tercer en el podi espanyol, Barcelona-El Prat, amb una nota mitjana d'un 7,68: un 7,60 en puntualitat, un 7,72 en valoració dels clients i un 7,85 en espais de botigues i restauració.

Aeroport d'Eivissa
Aeroport d'Eivissa / Alexander Reshnya

Per sota dels aeròdroms valencians també s’inclouen els aeroports d'Eivissa i de Palma de Mallorca. L'aeroport d'Eivissa, en el lloc 94 del rànquing mundial té una nota mitjana de 7,38, i se situa 22 per damunt del mallorquí, que rep 7,13 punts.

Aeroport de Palma de Mallorca
Aeroport de Palma de Mallorca / Markus Mainka

També et pot interessar

stats