Aena llança un distintiu per als passatgers amb discapacitats invisibles

Funcionarà en onze aeroports i permetrà facilitar i millorar la seua experiència aeroportuària

Distintiu de capacitats invisbles d'Aena
Distintiu de capacitats invisbles d'Aena / Aena

Aena ha posat en marxa en onze aeroports espanyols, entre altres els d'Alacant i València, una iniciativa per a millorar l’experiència de les persones amb discapacitats invisibles mitjançant un distintiu que ajuda la plantilla a identificar-les i poder facilitar i millorar la seua experiència aeroportuària.

La iniciativa se centra en els aeroports espanyols amb més trànsit: Alacant-Elx Miguel Hernández, València, Adolfo Suárez Madrid-Barajas, César Manrique-Lanzarote, Gran Canària, Eivissa, Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, Màlaga-Costa del Sol, Palma, Sevilla i Tenerife Sud. Però l’ens afirma que la intenció és estendre’l progressivament a la resta. 

El distintiu està dirigit a persones amb discapacitats invisibles que tenen dificultats en entorns estressants o amb molta estimulació sensorial, i indica que la persona pot necessitar suport, ajuda o simplement comprensió i una mica més de temps davant qualsevol procés aeroportuari.

Per això, qui el porte podrà accedir al control de seguretat dedicat a famílies i persones amb mobilitat reduïda (PMR). En cas que l'aeroport no dispose d'un control de seguretat específic, se li facilitarà el pas, en la mesura que siga possible, al control de seguretat general.

Els aeroports d’Aena ja disposen d'un servei d’assistència per a persones amb mobilitat reduïda o discapacitats físiques que implica acompanyament i suport durant tots els processos aeroportuaris. Però les persones que prefereixen fer una estada a l’aeroport més autònoma malgrat tindre dificultats davant entorns estressants o amb molta estimulació sensorial, poden recórrer al nou distintiu perquè els facilite el viatge.

El distintiu només serà vàlid el dia del vol i no serà necessari portar-lo de manera visible durant tot el pas per l'aeroport.

També et pot interessar

stats