L'Associació Espanyola contra el Càncer proposa com a espais sense fum tres punts singulars de les capitals de província

La plaça Major de Castelló de la Plana, l'Esplanada d'Alacant i els Jardins de Vivers a València són els indrets escollits

L’AECC proposa fer espais sense fum tres punts singulars de les capitals de província / À Punt NTC

Amb motiu del Dia Mundial contra el Tabac, que se celebra la setmana que ve, l'Associació Espanyola contra el Càncer ha proposat fer espais lliures de fum tres punts singulars de les tres capitals de província: la plaça Major de Castelló de la Plana, l'Esplanada d'Alacant i els Jardins de Vivers a València. Aquest són tres dels 44 punts assenyalats de tota Espanya que l'associació suggereix convertir en espais lliures de fum. 

El president de l’Associació Espanyola contra el Càncer a València, Tomás Trenor, ha explicat en À Punt NTC que el que volen és “establir una sèrie d’espais emblemàtics lliures de fum i de tabac”. Es tracta d’una proposta simbòlica amb què reclamen una reforma de la llei antitabac del 2011 que done “continuïtat a la prohibició de fumar a les terrasses i l’estenga a altres espais emblemàtics com les platges i les marquesines dels autobusos”.

La proposta ha estat ben rebuda des de l'Ajuntament de València i el seu vicealcalde, Sergi Campillo, s'ha compromés hui a estudiar-la perquè la considera que “avança en la conscienciació per a lluitar contra el tabaquisme i, per tant, per a afavorir la salut”. Tot i això, l'Ajuntament de València no té competència per a prohibir fumar en espais públics, reconeix, així que seria necessari una normativa superior.

També et pot interessar

stats