Els advocats valencians exigeixen el tancament de jutjats quan hi haja alerta roja

Consideren que "no es pot subjectivar la gravetat o no del perill" i que la declaració de màxim risc ha de determinar la suspensió.

Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València / Europa Press

El Consell Valencià de Col·legis d'Advocats ha plantejat un recurs davant el Consell General del Poder Judicial per estar en desacord amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana de no atendre la suspensió d'assenyalaments i citacions judicials previstos per al 13 de setembre, en coincidència amb el temporal de gota freda que va assolar part del territori.

En el seu escrit d'al·legacions, considera que traslladar la decisió de la suspensió al jutge degà de cada partit judicial i als lletrats de l'administració de justícia "no fa més que subjectivar una situació de risc objectiu com la declaració per part de les autoritats de la situació d'alerta roja, entesa com l'escenari de màxim nivell d'amenaça per a la integritat i la mateixa vida".

El Consell Valencià de Col·legis d'Advocats sosté que una vegada que les autoritats competents van determinar la situació, no de preemergència, sinó d'emergència, i s’hi va decretar la perillositat, "automàticament s'havien de suspendre els assenyalaments judicials".

Segons denuncien, aquesta suspensió no es va produir de manera automàtica en declarar-se l'alerta roja, malgrat que es van tancar col·legis, universitats i altres edificis públics. Amb aquest recurs, defenen que "no es pot subjectivar la gravetat o no del perill", sinó que, esdevinguda la declaració administrativa de màxim risc, aquesta ha de determinar la suspensió de les actuacions judicials que requerisquen la presència dels ciutadans i dels professionals davant els òrgans judicials, "perquè, si no, es posaria en risc la vida de les persones i els seus béns".

També et pot interessar

stats