Admeten una altra bolcada de les escoltes del cas del PGOU d’Alacant

Es limita a les converses captades en els terminals telefònics del promotor Enrique Ortiz i de l’esposa.

Imatge d’arxiu de l’empresari Enrique Ortiz
Imatge d’arxiu de l’empresari Enrique Ortiz / À Punt NTC

El tribunal de la secció tercera de l’Audiència que jutja el presumpte tripijoc del Pla General d’Alacant (PGOU) ha admés una nova bolcada dels àudios del cas Brugal que van donar origen a la investigació, així com els informes pericials aportats per les defenses en els quals es posa en dubte la seua legalitat, després d’incidir en la seua presumpta manipulació.

La interlocutòria del tribunal admet pràcticament totes les proves sol·licitades tant per les acusacions com per les defenses dels nou processaments en aquest procés on s’acusa els exalcaldes del PP Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi i el constructor Enrique Ortiz.

Pel que fa a la nova bolcada dels àudios, es limita a les converses captades en els terminals telefònics del promotor Enrique Ortiz i de l’esposa.

No obstant això, el tribunal ajorna fins al dictat de la sentència la resolució de totes les qüestions prèvies plantejades en les tres sessions del judici ja desenvolupades. Entre elles, la petició de nul·litat del conjunt de les punxades telefòniques practicades per la policia que van sol·licitar les defenses de tots els processaments en les dues primeres jornades de la vista.

Els advocats dels nou acusats van al·legar que aquests àudios van vulnerar els seus drets en executar-se sense una autorització judicial degudament motivada. És a dir, just el que va resoldre la secció setena de l’Audiència en dictar sentència sobre la causa sobre l’adjudicació del contracte de recollida de residus d’Oriola, origen del cas Brugal i d’on va eixir la peça separada del PGOU.

El tribunal ha de dilucidar si Alperi i Castedo van modelar el planejament de la ciutat en benefici d’Ortiz durant la fase de redacció a canvi del lliurament d’obsequis. El sumari reflecteix que l’empresari va poder facilitar als dos expolítics diverses quantitats de diners, un cotxe model Mini Cooper i viatges pagats a Eivissa, Creta i Andorra.

També et pot interessar

stats