Adjudicada per 84 milions la renovació integral de la via de rodalia Xàtiva-Alcoi

L'obra incrementarà les condicions d'eficiència i fiabilitat de l'explotació ferroviària i la regularitat del trànsit, contribuint a reduir els temps de viatge

Estació de trens de Xàtiva
Estació de trens de Xàtiva / Wikipedia

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat per 84,14 milions d'euros, a través d'Adif, els treballs per a la renovació integral de via en dos trams de la línia Xàtiva-Alcoi, una de les principals actuacions del pla de rodalia de la Comunitat Valenciana.

L'obra incrementarà les condicions d'eficiència i fiabilitat de l'explotació ferroviària i la regularitat del trànsit, contribuint a reduir els temps de viatge i fomentant així una mobilitat més sostenible.

Els treballs contemplen la substitució de tots els elements de la superestructura (carril, travesses, balast i aparells de via), en un total de 64 quilòmetres en dos trams, Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi, i l'adaptació d'estructures a la futura electrificació de la línia.

Respecte a les estacions, s'incrementarà la longitud de les andanes, s'adequarà el paviment i es posarà en servei una tercera via a l'estació d'Ontinyent.

La delegada del govern, Pilar Bernabé, ha manifestat: "Hui és un gran dia per als municipis de les comarques centrals, ja que esta línia de rodalia és clau en la mobilitat sostenible de la Comunitat Valenciana i es renovarà per complet".

També et pot interessar

stats