Adif invertirà 65 milions d’euros en obres per a millorar la línia Saragossa-Terol-Sagunt

El pla director de la línia representa una inversió global de 386,6 milions d’euros.

Europa Press
Europa Press

L’empresa pública Adif licitarà abans que acabe l’any obres per valor de 65 milions d’euros per millorar la línia ferroviària Saragossa-Terol-Sagunt. Aquesta inversió tindrà continuïtat en els pròxims anys d’acord a la programació establerta.

El Pla Director de la línia Saragossa-Terol-Sagunt 2017-2022/2023 representa una inversió global de 386,6 milions d’euros i té com a objectiu la millora de l’estat de l’infraestructura actual perquè es continue potenciant el tram del corredor cantàbric mediterrani. Concretament, es pretén facilitar les connexions ferroportuàries en aquest eix ferroviari estratègic de gran rellevància en passar per territoris que representen el 21% del Producte Interior Brut de l’estat espanyol.

Aquest anunci s’ha fet durant la reunió de la comissió de seguiment del Pla Director del Corredor Cantàbric-Mediterrani, a la qual han assistit la presidenta d’Adif, Isabel Pardo de Vera, el comissionat per al Corredor Mediterrani, Vicent Boira i diversos responsables tècnics de la companyia. Així mateix, han assistit el conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge del Govern d’Aragó, José Luís Soro, així com representants de la Generalitat Valenciana, Renfe, l’Autoritat Portuària de València, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, CEOE Aragó i l’Associació d’Empreses Ferroviàries Privades.

Supressió de set limitacions temporal de velocitat

D'altra banda, amb l'objectiu de reduir el temps del trajecte d'alguns trens, Adif ha licitat un contracte de serveis de consultoria i assistència tècnica perquè es redacten projectes que permeten suprimir 24 limitacions temporals de velocitat en la xarxa d'ample convencional de Castella-la Manxa,Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana.

A la Comunitat Valenciana es preveu eliminar set limitacions temporals de velocitat, quatre de les quals s'emmarquen en el Pla de Rodalies i se situen entre Xeraco i Gandia, de la línia Silla-Gandia i entre el Rebollar i Venta Mina, i entre Utiel i el Rebollar, en la línia Aranjuez-Sant Lluís. A més, el contracte contempla actuacions per a eliminar tres limitacions més en la zona dels túnels de la Font de la Figuera i entre Monòver i Novelda.

També et pot interessar

stats