Adif instal·larà wifi en una quinzena d'estacions AVE per 12,4 milions

Les estacions de València Joaquim Sorolla, València-Nord i Alacant tindran wifi el desembre de 2020.

Imatge d'arxiu d'un tren AVE a l'estació Joaquim Sorolla de València
Imatge d'arxiu d'un tren AVE a l'estació Joaquim Sorolla de València / Europa Press

Adif ha posat en marxa el procés per a instal·lar connexió sense fil a internet (wifi) en quinze estacions d'AVE, entre elles les de Madrid Atocha i Chamartín, la de Barcelona Sants, i les de València Joaquim Sorolla, València-Nord i Alacant, la qual cosa suposarà una inversió de 12,39 milions d'euros.

La connexió es preveu que estiga en el termini d'un any des del moment en què s'adjudique el contracte que la companyia pública titular i gestora de la xarxa ferroviària acaba de traure a concurs.

D'aquesta forma, les principals estacions tindran llest el wifi quan el desembre de 2020 el transport amb tren AVE s'òbriga a la competència i dos operadors més, a part de Renfe, puguen no sols entrar en tres línies AVE, sinó també operar i donar servei als viatgers en aquests recintes.

Adif emmarca la instal·lació de fibra i de wifi en la seua estratègia d'avançar en la incorporació de tecnologies de la informació i comunicació, que es concreta en el seu pla de transformació digital d'estacions de viatgers.

També et pot interessar

stats