Adif adjudica per cinc milions d’euros la construcció de l’estació de rodalia a Albal

La nova parada, inclosa en les línies C-2 i C-1, se situarà en un tram comprés entre Catarroja i Silla.

Un tren de Rodalia en l’Estació del Nord de València
Un tren de Rodalia en l’Estació del Nord de València / Europa Press

El Consell d’Administració d’Adif ha aprovat l’adjudicació del contracte d’obres per a la construcció d’una nova estació de rodalia en la localitat d’Albal (Horta), inclosa en les línies C-2 València-Xàtiva-Moixent i en la C-1 València-Gandia del nucli de rodalia de València.

El contracte ha sigut atorgat a l’empresa Lantania per un pressupost d’execució d’obra de 4.978.510 euros (IVA inclòs) i un termini de realització estimat de 18 mesos. 

La nova estació se situarà entre els punts quilomètrics 104,040 i 104,320 de la línia València-Xàtiva, concretament, en el tram comprés entre Catarroja i Silla. Constarà d’un edifici de viatgers, amb dos pavellons situats a la capçalera de les andanes amb una superfície de 423 m² cadascun. També es crearà un pas inferior de quatre metres d’ample i dos i mig d’alt, que comunicarà les dues andanes. 

Adif atorgarà a l’Ajuntament de la localitat una concessió administrativa de l’aparcament, els vials públics i un espai públic lliure per un període de 20 anys.

Les obres estan incloses en el Pla de Rodalia de València aprovat pel Ministeri de Foment.

També et pot interessar

stats