Adeu a les llepolies i els greixos: un institut de Picanya estrena cantina saludable

L'IES Enric Valor ha eliminat alguns menjars i ha afegit més fruita i entrepans

La cantina de l'IES Enric Valor de Picanya / À Punt NTC

L’IES Enric Valor de Picanya (Horta Sud) ha canviat de dalt a baix el menjar que s'ofereix a la cantina. El projecte, anomenat “Cantina S3: saludable, sostenible i solidària”, ha eliminat llepolies, begudes ensucrades i greixos saturats. Els ha substituït per més fruita i entrepans més saludables. En la iniciativa s'ha involucrat tot l'alumnat, que participa en un tast gratuït d'esmorzars saludables al pati del centre.

El procediment és senzill: “primer escaneges, el tastes i després votes” ha explicat un dels estudiants. Lucas Leal, alumne de segon de batxillerat, ha indicat que l'alumnat està escanejant el codi QR després de tastar-lo, per a valorar, en acabar el que es quedarà a la cantina.

Per a Javier Arenas, un altre estudiant de tercer d’ESO, ha afirmat: “De moment, el que més m'ha agradat, contra tot pronòstic, és l'empanada vegana, que estava molt bona”.

Xiroi Pastor, cap d’educació física, ha detallat que fins ara es venien llepolies i entrepans amb molt de greix. Per aquest motiu, el centre va considerar que calia introduir un canvi. Amb la participació de l'alumnat, el curs passat van redactar un nou plec de condicions perquè la cantina de l'institut poguera oferir enguany un altre tipus d'aliments. "També a casa t'ajuda a menjar coses saludables” ha afegit Pastor.

A més, s'ha arribat a un acord amb un forn local per a potenciar el comerç local. A banda, també s'ofereix formació perquè les famílies tinguen opcions de berenars saludables.

L’objectiu és que aquesta alimentació saludable, no esdevinga un fet puntual o que es limite només a l'hora de l'esmorzar, sinó que forme part del seu estil real de vida. Altres instituts ja s'han interessat per aquest projecte pilot.

També et pot interessar

stats