Adeu al mode avió en els vols

Els passatgers a bord de vols a la UE abans del 30 de juny podran utilitzar els seus telèfons mòbils al màxim de la seua capacitat, igual que amb una xarxa mòbil 5G en terra

Un home mira el seu telèfon en un avió
Un home mira el seu telèfon en un avió / Shutterstock

Actualment, les aerolínies insten els passatgers a activar la funció "avió" durant l'enlairament i l'aterratge de l'avió mitjançant un senyal lluminós, per a evitar interferències amb qualsevol altre sistema elèctric o de telecomunicacions de l'avió. En la resta del vol, és possible utilitzar una xarxa wifi previ pagament en algunes aerolínies.

Un sistema que podria arribar a la seua fi prompte, ja que les aerolínies podran proporcionar l'última tecnologia de xarxes 5G en els seus avions, segons una última actualització duta a terme per la Comissió Europea sobre les comunicacions a bord.

Aquesta actualització avança la designació de determinades freqüències 5G per a les comunicacions dels usuaris. Així, els passatgers a bord de vols a la UE podran fer servir els seus telèfons mòbils al màxim de la seua capacitat, igual que amb una xarxa mòbil 5G en terra, segons ha comunicat la CE.

Thierry Breton, comissari de Mercat Interior, ha indicat que "el 5G permetrà serveis innovadors per a les persones i oportunitats de creixement per a les empreses europees. El cel ja no és un límit quan es tracta de les possibilitats que ofereix la connectivitat superràpida i d'alta capacitat".

El cel ja no és un límit quan es tracta de les possibilitats que ofereix la connectivitat superràpida i d'alta capacitat Thierry Breton - Comissari europeu de Mercat Interior

Aquesta actualització de la decisió d'execució de la Comissió Europea sobre comunicacions mòbils a bord d'aeronaus aplana el camí per al desplegament generalitzat de serveis 5G.

La Comissió també va modificar una decisió d'execució sobre bandes de freqüència de 5 GHz, que fa que les bandes estiguen disponibles per a wifi en el transport per carretera, per exemple, en automòbils i autobusos.

Els estats membres posaran a disposició les bandes de freqüència del 5 GH per al seu ús a bord, a tot estirar, el 30 de juny de 2023.

També et pot interessar

stats