AD-GAMING, una plataforma per als malalts d'alzhèimer

L’Institut de Biomecànica de València desenvolupa una eina amb jocs per a millorar la qualitat de vida d’aquests pacients.

AD-GAMING, una plataforma per als malalts d\'alzhèimer
AD-GAMING, una plataforma per als malalts d'alzhèimer

Ajudar els malalts d’alzhèimer a potenciar dimensions cognitives, com ara la memòria, el llenguatge o el càlcul. És una de les principals finalitats d’AD-GAMING, una plataforma que reuneix un conjunt de jocs perquè pacients i també els seus familiars la puguen emprar per ajudar-los a millorar la seua condició, coordinada per l’Associació Valenciana d’Alzhèimer i desenvolupada per l’Institut de Biomecànica de València. 

“L’objectiu va més enllà de la part lúdica. Es pretén millorar certes dimensions cognitives que es veuen afectades per la malaltia, com ara l’orientació, l’atenció, la percepció o la memòria”, ha afirmat Alberto Ferreras, investigador de l’Institut. AD-GAMING va sorgir arran un projecte europeu per a generar materials formatius perquè els professionals i els familiars que cuiden o s’encarreguen de les persones malaltes pogueren emprar recursos per a millorar la seua qualitat de vida.

Té un buscador on es poden trobar els jocs segons diferents paràmetres, que s’adapten segons les necessitats del malalt. A més, la plataforma inclou espais on els pacients poden compartir les seues opinions i valoracions, com ara els fòrums. “Fins i tot ens han suggerit modificacions per a millorar. L’usuari ho passa bé i es potencien habilitats que veus que el pacient està perdent”, ha afirmat Ferreras. 

S'hi pot accedir a través de qualsevol ordinador amb accés a internet en el següent web: adgaming.ibv.org. 

També et pot interessar

stats