Acusen Google d’encobrir denúncies per assetjament sexual

La demanda denuncia que l'encobriment ha permés que les conductes proliferaren i continuaren.

La demanda denuncia que l'encobriment ha permés que les conductes proliferaren i continuaren
La demanda denuncia que l'encobriment ha permés que les conductes proliferaren i continuaren / Reuters

Una demanda acusa la junta directiva del grup matriu de Google, Alphabet, d’haver encobert denúncies per assetjament sexual contra dos dels seus alts executius el 2014 i el 2016.

Aquest requeriment judicial, resultat d’una “extensa investigació”, segons la defensa, assenyala que la junta directiva d’Alphabet va incomplir el seu deure fiduciari, va cometre abús de control, es va enriquir de manera injusta i va malbaratar actius corporatius, segons han informat mitjans locals.

“La conducta il·lícita dels directors va permetre que els comportaments sexuals reprovables proliferaren i continuaren. Així, els membres de la junta d’Alphabet sabien i facilitaven directament l’assetjament i la discriminació sexual”, indica la demanda.

Segons la demanda, Google va permetre que executius masculins d’“alt nivell, responsables de generar milions de dòlars en ingressos” s’involucraren en conductes sexuals inapropiades.

La demanda es produeix mesos després que el diari The New York Times destapara que l'empresa va protegir el creador d’Android, Andy Rubin, després d’una denúncia de conducta sexual inapropiada. La seua eixida de la companyia va ser compensada el 2014 amb 90 milions de dòlars. 

A partir de documents corporatius, judicials i entrevistes amb més de tres desenes d’executius i empleats actuals o anteriors de l’empresa, el diari va exposar que Rubin va ser un dels “tres executius als quals Google va protegir en l’última dècada després de ser acusats de conducta sexual inapropiada”. 

Després de l’escàndol causat per la publicació de The New York Times, el conseller delegat de Google, Sundar Pichai, assegura haver acomiadat 48 persones per mala conducta sexual en els últims dos anys. 

Google també ha anunciat alguns canvis en la manera en què l’empresa gestiona possibles casos d’assetjament sexual: s’ha compromés a ser més transparent en la seua gestió, a oferir més suport a les víctimes i a fer més esforços per a ser una companyia representativa, equitativa i respectuosa. 

També et pot interessar

stats