Les activitats que es restringeixen a la Comunitat Valenciana

El Consell tanca bars i restaurants i instal·lacions esportives, així com avançar el tancament de comerços a les 18:00 hores.

La Generalitat ha ordenat el tancament de bars i restaurants
La Generalitat ha ordenat el tancament de bars i restaurants / Europa Press

La Generalitat ha adoptat noves restriccions per contindre l’impacte de la tercera onada, que avança sense fre a la Comunitat Valenciana. Hui dia, el territori valencià registra una incidència acumulada de vora 900 casos per cada 100.000 habitants i hi ha 3.829 persones ingressades a l'hospital, de les quals 505 ocupen un llit a la unitat de cures intensives. Són xifres rècord des que començà la pandèmia i es desconeix quan s’arribarà al pic màxim d’aquests registres.

Les restriccions entren en vigor a les 00:00 de dijous i tindran una durada de catorze dies naturals.

Aquestes són les mesures que ha adoptat el Consell:

  • Centres d’oci: tancament cautelar dels centres recreatius de jubilats, ludoteques i centres d’oci juvenil, amb la corresponent supressió de tota l’activitat.
  • Casals festers: tancament dels centres on es fan les activitats festeres tradicionals.
  • Restauració: tancament de bars, restaurants, cafeteries i establiments d’oci. A excepció dels casos següents: si presenta servei d'arreplega de menjar o d’enviament a domicili, si presten servei en hospitals o clíniques (només per a l’ús de professionals i acompanyants de malalts), serveis de restauració en hotels (exclusiu per als clients allotjats), si estan ubicats en empreses o llocs de treball, servei de menjadors escolars i locals de restauració en àrees de servei.
  • Sales recreatives: tancament de les sales de bingo, casinos i sales de jocs i apostes.
  • Instal·lacions esportives: tancament cautelar dels espais esportius, que inclou els relacionats amb centres esportius, clubs, gimnasos i centres d’entrenament, entre d’altres.
  • Comerços: tancament de tots els locals comercials i grans superfícies a les 18:00 hores, a excepció d’aquells serveis essencials com els vinculats amb l’alimentació i les farmàcies.
  • Vetlatoris, soterrars i celebracions: hi haurà un límit de quinze persones en els actes que tenen lloc a l’exterior i de deu persones en espais tancats.
  • Residències d’estudiants: en aquelles residències que estiguen dins del campus universitari hi haurà un aforament del 30% a les zones comunes, inclosos els menjadors, i es prohibiran les visites.

També et pot interessar

stats