Les activitats extraescolars, enlaire quan falta una setmana per a l'inici del curs

La Conselleria d'Educació confirma que es poden fer però falta determinar com s'han d'organitzar i quan estaran operatives.

VÍDEO | Les activitats extraescolars, enlaire quan falta una setmana per a l'inici del curs

Quan falta només una setmana per a l'inici de curs més atípic encara hi ha moltes incògnites per resoldre i molts dubtes entre la comunitat educativa. Una de les que més preocupa són les activitats extraescolars, com l'escola matinera o vespertina, que ajuden a organitzar les famílies i que permeten la conciliació laboral.

La Conselleria d'Educació ja ha confirmat que aquestes activitats es poden fer però encara falta determinar com s'han d'organitzar i quan podran estar operatives, fet que pot suposar un problema per a les persones amb fills al seu càrrec.

La situació derivada de la Covid-19 ha propiciat que la demanda d'aquestes activitats extraescolars haja caigut un 25%. Ara es treballa contrarellotge per a tindre preparades les activitats de les escoles matineres i vespertines que els demanen les AMPA, amb grups d'un màxim de 10 alumnes, distància de seguretat i desinfecció de mans entre les mesures que regiran el curs.

Tot i que encara falta detallar quin és el protocol que exigix la conselleria, el fet de demanar que es respecten els grups estables de convivència es veu com una gran dificultat. Així, els promotors d'aquestes activitats extraescolars veuen inviable, ja que consideren que en un grup de 20 xiquets i xiquetes hi pot haver membres de huit o nou grups bambolla diferents i no es poden permetre tindre tants educadors.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que si se segueixen totes les recomacions la tornada a les aules serà segura. A més, ha dit que l'alumnat pot ajudar a implementar en la societat les mesures de seguretat: "Els xiquets i les xiquetes han de ser uns grans aliats per a aconseguir la implantació del nous hàbits".

No obstanrt això, la Confederació d'Associacions de Pares d'Alumnes Concapa ha insistit que encara que ha sigut informada sobre les actuacions de la Conselleria d'Educació de cara a l'inici de curs, no s'ha signat cap acord ni protocol. Reclamen a les autoritats educatives que "garantisquen a les famílies que els centres educatius són llocs segurs i saludables". "Sent realistes tots assumim que el "risc zero" no existeix, però animem les famílies a un inici presencial de curs, mentre tinguem les garanties suficients de prevenció i actuació davant de la Covid-19 per part de les autoritats sanitàries i educatives", han apuntat.

També et pot interessar

stats