Les activistes abandonen la delegació del govern després de traslladar les seues reivindicacions a Calero

La delegada ha remés el document als ministeris que hi tenen competència.

Les activistes a terra, en el pati interior de la Delegació del Govern de València
Manifestació de les activistes davant la Delegació del Govern de València / Efe

La vintena d’activistes de l’Assemblea Feminista que s'havien tancat a la delegació del govern espanyol a València han abandonat l’edifici de manera pacífica després de traslladar les seues reivindicacions a la delegada, Gloria Calero.

Fonts de la delegació del govern han explicat a À Punt NTC que se’ls ha convidat a triar quatre o cinc representants perquè exposaren les seues demandes a la delegada en el seu despatx i que, en negar-se, ha sigut Gloria Calero la que ha baixat i ha recollit el document amb les seues reivindicacions, que ja ha traslladat als ministeris de Política Territorial i Interior, amb competències sobre les demandes en concret.

Les activistes emmarcaven l'acció com una "ocupació" en protesta per la llei mordassa, i reclamen "l'arxivament de tots els procediments administratius en curs contra membres del moviment feminista". Així mateix, demanen el "reconeixement de les càrregues i dels abusos policials en les mobilitzacions per la llibertat d’expressió".

En les protestes del passat 8M, el moviment va denunciar que els havien posat una multa de 5.000 euros per "talls de carreteres i carrers". El 2018 els imposaren 6.000 euros de multa en aplicació de l'anomenada llei mordassa, per presumptes faltes d'orde públic durant el dia de la vaga.

Fonts pròximes a la delegada del govern espanyol han explicat que han traslladat a les activistes la necessitat que presenten al·legacions al procés sancionador i que, sobre la llei mordassa, la delegació del govern central no hi té competències.

Així mateix, han indicat que fets com aquest obliguen a reforçar la seu de la delegació del govern espanyol a València, així com altres seus de les delegacions arreu de l’Estat, i que s’han suspés tots els actes que s’havien de celebrar a l’interior.

També et pot interessar

stats