Activistes indígenes defenen la lluita per l'Amazones a València

Pretenen crear una sensibilització "col·lectiva" capaç de “transformar” un problema que afecta "tota la humanitat".

Representants dels pobles indígenes, aquest matí, a València
19 de novembre 2019 - 15:50

La delegació de pobles indígenes del Brasil segueix amb la seua lluita en defensa de l'Amazones i dels drets humans, amb el lema "Sang indígena. Ni una gota més". València ha sigut una de les ciutats  de la gira europea que fa aquest col·lectiu per a crear una sensibilització "col·lectiva" capaç de "transformar".

La líder indígena brasilera, Sônia Guajajara, ha explicat que la situació de l'Amazones és "un problema" que afecta, no sols els indígenes, sinó també "a tota la humanitat".

Guajajara ha denunciat el Brasil es troba en un moment molt delicat, ja que "la política actual del govern de Bolsonaro autoritza la destrucció del medi ambient i estimula la violència". A més, ha defés que "cal canviar aquest model econòmic per a canviar el model d'explotació dels nostres territoris".

"Venim a Europa per a demanar aquest suport, aquesta solidaritat, perquè crear una força internacional és una manera de garantir la nostra protecció", ha afirmat.

Denuncien que en enguany hi ha hagut un total de 160 casos de territoris envaïts al Brasil, els incendis han augmentat un 90% respecte a l'any passat, i senten una preocupació per l'acord signat en Mercosur.

També et pot interessar

stats