Activistes de Femen protesten en un acte de Falange a Madrid amb motiu del 20N

Les tres dones portaven escrit en la pell el lema “Feixisme legal, vergonya nacional”.

Activistes de Femen irrompen en un acte per l'aniversari de la mort de Franco
Activistes de Femen irrompen en un acte per l'aniversari de la mort de Franco / Víctor Lerena (Efe)

Tres activistes de Femen han irromput aquest dissabte en un acte convocat a la plaça Reial de Madrid per l'Associació per la Derogació de la Memòria Històrica amb motiu del 20N, aniversari de la mort de Franco, per denunciar que és una “vergonya” que aquest tipus d'actes siguen legals.

Vestides amb pantalons negres i amb el pit descobert, les participants de la protesta portaven escrit sobre la pell el lema “Feixisme legal, vergonya nacional”. En l'esquena mostraven un escut preconstitucional ratllat amb una creu roja al costat del missatge “Stop 20N”.

Les dones han sigut increpades pels participants en l'acte, que ha consistit en una manifestació entre Callao i la plaça Reial, on s'ha celebrat el tradicional acte franquista, en aquesta ocasió en contra de la llei de la memòria històrica.

Els promotors de l'acte havien desplegat cadires i pancartes a la plaça, al costat del Teatro Real, amb els lemes “Moviment per Espanya” i “Sánchez desokupa i deixa Franco en pau”, en al·lusió al pla d'exhumació de les restes del dictador.

Quant als participants en la manifestació arribaven a la plaça pel carrer de Carles III corejant els noms de Franco i José Antonio Primo de Rivera i portant banderes de Falange i amb els lemes de “Viva la unitat d'Espanya”, les activistes de Femen s'han acostat al grup, a la carrera, des de l'entorn del Palau Reial. En aquest moment, la policia, que s'ha desplegat ràpidament per la plaça, ha hagut de separar-les del grup, que les ha rebude amb insults.

Manifestants demanen l'exhumació de Franco al Valle de los Caídos

Amb motiu del 20N, també s'ha celebrat aquest diumenge una concentració al Valle de los Caídos per a reclamar al govern de Pedro Sánchez que exhume les restes de Franco. La manifestació ha coincidit amb una missa “per Espanya, la seua joventut i les famílies” a l'abadia benedictina que hi ha al recinte.

La concentració, d'una hora de durada, s'ha desenvolupat sense incidents i amb un ampli dispositiu de seguretat, amb prop d'una vintena d'agents de la Guàrdia Civil. Els convocants han llegit un manifest en el qual demanen al PSOE que les restes de Primo de Rivera isquen també del Valle de los Caídos, que es desmantelle la creu romana i es dessacralitze la basílica i la cripta. 

També et pot interessar

stats