Activistes de Femen intenten aturar un acte franquista a Madrid

Sota el clam "Feixisme legal, vergonya nacional", les feministes han boicotejat l'acte en honor al dictador Franco.

Activistes de Femen boicotegen un acte franquista
Activistes de Femen boicotegen un acte franquista

Cinc activistes del grup feminista i antifeixista Femen han intentat aturar aquest diumenge un acte franquista en què han participat una vintena de persones, però la policia ha intervingut per a garantir que continue endavant.

La celebració del 82é aniversari de l'"alliberament de Madrid" per part del dictador Franco ha sigut permesa per la delegació del govern de Madrid i s'ha dut a terme a l'Arc del Triomf de la capital madrilenya.

Les activistes han fet una intervenció en la línia de la formació, amb missatges escrits sobre els seus torsos despullats, en els quals es podia llegir "Feixisme legal, vergonya nacional" i "Al feixisme, ni honor ni glòria". Les dones, que s'han ubicat al centre de la concentració, han rebut insults misògins i els han fet salutacions feixistes.

Després de la intervenció policial, l'acte ha continuat i, en una tribuna amb un faristol decorat amb una banderola amb la cara del dictador, han intervingut persones rodejades de banderes franquistes. Un dels oradors ha justificat el colp d'estat de Franco com a "l'única solució" per a acabar amb la Segona República.

Aquest diumenge també se celebrarà una missa al Valle de los Caídos, una oració i una ofrena al panteó de Mingorrubio i un "dinar de germanor" en un restaurant amb imatgeria franquista.

També et pot interessar

stats