Activen el protocol d'estudi d'un possible cas de coronavirus a Torrevella

Un matrimoni islandés, de vacances a Pilar de la Foradada, està ingressat després d’haver estat a la Xina i presentar símptomes.

Hospital de Torrevella
Hospital de Torrevella / À Punt NTC.

Dues persones es troben ingressades a l’Hospital de Torrevella (Baix Segura) després que s’haja activat el protocol d’estudi d’un possible cas de coronavirus, segons han confirmat a À Punt NTC fonts pròximes al centre hospitalari.

Es tracta d’un matrimoni islandés que està en règim d’aïllament després d’haver viatjat recentment a la ciutat de Wuhan, epicentre del brot de pneumònia vírica (coronavirus) aparegut a la Xina. La dona, de 66 anys, presentava símptomes coincidents amb la infecció pel virus, com ara febra i tos. En comunicar que havia estat fa poc a Wuhan s’ha activat el protocol preventiu d’aïllament a l’Hospital de Torrevella.

El seu home, tot i que no està malalt i no va viatjar a la Xina, també està aïllat des d’aquesta vesprada al centre sanitari per protocol. Els dos estaven de vacances a Pilar de la Foradada (Baix Segura).

Aquest mateix dilluns s’han enviat les mostres biològiques a l’hospital Carlos III de Madrid, el centre de referència, i aquest dimarts se sabrà quan es tindran els resultats de les anàlisis. Si donara positiu, es tractaria del primer cas a Espanya.

El coronavirus ha causat al món la mort de 106 persones i n’ha infectat més de 4.000.

També et pot interessar

stats