Activada l'alerta sanitària per calor en deu comarques valencianes

El segon dia d'aquest tercer episodi de calor intensa de l'estiu ha deixat temperatures màximes de 41 graus a Redovà o Crevillent.

S'esperen temperatures de vora 40°C

El segon dia d'aquest tercer episodi de calor intensa de l'estiu ha deixat temperatures màximes de 41 graus a Redovà o Crevillent, això després d'una nit de les anomenades tropicals. A Cocentaina, per exemple, no han baixat dels 26 graus. Deu comarques estan en alerta sanitària per la calor i encara no ha arribat el pitjor.  

Per això, la Conselleria de Sanitat Universal ha activat l'alerta sanitària per nivell taronja (temperatures que podrien superar els 39 graus) en deu comarques de la Comunitat Valenciana. La previsió és que es mantinga també l'alerta aquest dijous en algunes d'aquestes comarques. 

Les comarques que han estat en alerta per calor durant la jornada de hui són la Ribera Alta, la Ribera Baixa, els Serrans, la Foia de Bunyol, l'Horta Nord, l'Horta Sud, el Camp del Túria, la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d'Albaida.

L'augment de temperatures ha provocat que s'active el protocol per a advertir la població sobre els riscos. Les indicacions estan dirigides sobretot als col·lectius més vulnerables: majors, persones amb malalties cròniques, treballadors exposats a altes temperatures i xiquets.

Davant d’aquesta situació, la Conselleria recomana no exposar-se en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba ampla i protegir-se el cap. També hidratar-se amb freqüència i evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars abundants.

La ciutadania pot consultar més informació i recomanacions per a protegir la salut en cas de temperatures extremes en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal

També et pot interessar

stats