Els acords de Patrocini amb el Palau de les Arts no respectaven la llei de contractes

L'interventor de la Generalitat afirma en juí pel cas Palau que els contractes es van fer sense seguir el concurs obert.

Juí pel cas Palau a la Ciutat de la Justícia de València en una imatge d'arxiu
Juí pel cas Palau a la Ciutat de la Justícia de València en una imatge d'arxiu / Europa Press
09 de desembre 2019 - 15:30

Els contractes que la mercantil Patrocini va fer amb la Fundació del Palau de les Arts de València es van fer sense seguir el concurs obert que imposa la llei de contractes, segons ha explicat aquest dilluns l'interventor de la Generalitat en el judici per cas Palau que segueix l'Audiència Provincial de València. A més, ha explicat que el contracte de Patrocini amb el Palau per a l'organització del festival Visca Europa es va fer sense expedient de contractació.

El testimoni ha relatat que Patrocini de les Arts va rebre del Palau un total de 508.040 euros en pagament per l'organització de festivals i com a comissions a canvi de buscar patrocinadors.

Per a aquesta classe d'acord la fundació, finançada al 100% amb diners públics, hauria d'haver seguit un concurs obert, segons imposa la llei de contractes amb l'Estat, alguna cosa que no es va fer, segons ha declarat l'interventor.

L'Audiència ha représ aquest dilluns les sessions del juí per suposades irregularitats en la gestió del Palau de les Arts i, en concret, per un suposat espoli del pressupost d'aquesta fundació mitjançant el cobrament de comissions il·legals en contractes de patrocini i mitjançant l'increment injustificat de preus d'impremta i publicitat.

En aquesta causa estan processats pels delictes de prevaricació, malversació de cabals i falsedat documental, l'exdirector financer del Palau, Ernesto Moreno, l'empresari Joaquín Maldonado, l'advocat José Antonio Noguera, i l'excònsol de França a València i administrador d'una societat que suposadament mitjançava en les contractacions Pablo Broseta.

També et pot interessar