Acorden reduir en un 10% els sucres i greixos saturats per a 2020

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha subscrit 20 convenis amb 398 empreses alimentàries i de begudes.

Acorden reduir en un 10% els sucres i greixos saturats per a 2020
Acorden reduir en un 10% els sucres i greixos saturats per a 2020

Que el sucre, els greixos saturats i l'excés de sal són perjudicials per a la salut és un fet que cada vegada més preocupa els consumidors i consumidores. Ara, per a evitar els perjudicis que causen el ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha subscrit 20 convenis amb 398 empreses alimentàries i de begudes per a reduir, de mitjana, un 10 per cent de sucre, greixos saturats i sal en els seus productes d'ací a 2020.

I és que, com assegurava l'Organització Mundial de la Salut al mes de novembre, el consum en excés de sucre està darrere de l'epidèmia d'obesitat al món, per la qual cosa recomanava una ingesta màxima entre 5 i 20 grams.

La dificultat d'aquest assumpte és que mengem sucre sense saber-ho, ja que forma part de quasi tota l'alimentació industrial. Com s'arreplegava en el Punt Docs "Com més sucre més amarg" sobre aquesta qüestió, l'excés de sucre, segons algunes investigacions, causa addicció i malalties neurodegeneratives, sobretot, entre els adolescents.

Un nou compromís per la reducció de sucre, greixos saturats i sal

El Pla de Col·laboració per a la Millora de la Composició dels aliments i begudes es va gestar a principis de febrer de 2018, però la seua posada en marxa necessitava la ratificació dels 20 convenis subscrits amb les associacions patronals després de rebre el vistiplau de l'Advocacia de l'Estat i Hisenda.

Ara, el compromís engloben més de 4.000 aliments i begudes de fins a 13 grups diferents: begudes refrescants, brioixeria i pastisseria, cereals de desdejuni, cremes, derivats carnis, galetes, gelats, nèctars de fruites, pa especial envasat, plats preparats, productes lactis i salses.

L'objectiu és reduir la sal en un 16 per cent, un 5 per cent en greixos trans. i un 10 per cent dels derivats carnis, com ara pernil cuit extra, pit de titot, salsitxó o xoriço, i igualment, es pretén disminuir la quantitat de sal en creïlles fregides, aperitius salats o plats preparats en més d'un 10 per cent. Quant a greixos saturats, les 398 companyies s'han compromés a rebaixar un 10 per cent el contingut en creïlles fregides, roses de microones o 'delícies'; i en un 5 per cent en galletes, rosquilles i brioixos.

Finalment, en sucre afegit, destaca amb una reducció d'un 18 per cent en maioneses, 10 per cent en productes lactis com ara iogurts i batuts, i 5 per cent en croissants, quètxup o pa de motle.

També et pot interessar

stats