Acord entre Sanitat i les universitats privades perquè l’alumnat faça pràctiques en hospitals públics

El CEU, la Universitat Catòlica i l’Europea compensaran econòmicament l’administració per utilitzar les instal·lacions.

Acord entre Sanitat i les universitats privades perquè l’alumnat faça pràctiques en hospitals públics
Acord entre Sanitat i les universitats privades perquè l’alumnat faça pràctiques en hospitals públics

La Conselleria de Sanitat ha tancat un acord amb les universitats Cardenal Herrera-CEU, Catòlica i Europea perquè l’alumnat de Ciències de la Salut puga fer pràctiques en hospitals públics. El departament que dirigeix Ana Barceló fixarà anualment les places disponibles de cada departament de salut que no estiguen ocupades per les universitats públiques.

En un comunicat de la Conselleria afirma que la decisió és fruit de l’acord aconseguit entre la Generalitat i les universitats públiques i privades per a la distribució de l’alumnat entre els centres sanitaris de la Comunitat Valenciana. Els centres privats compensaran econòmicament a Sanitat per la utilització dels recursos públics per a la docència pràctica.

La Universitat Catòlica, en un comunicat, ha recordat que el seu recurs contra la decisió de la Conselleria de no subscriure convenis amb les universitats privades per a aquestes pràctiques, ha “obligat” Sanitat a oferir “un conveni per a la realització de pràctiques curriculars a les universitats privades”. I el rector, José Manuel Pagán, ha remarcat que “l’impuls de la UCV ha aconseguit obrir la porta a la resta d’universitats privades”.

En el cas de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, serà l’alumnat de Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Farmàcia i Nutrició Humana i Dietètica el que podrà fer pràctiques curriculars clíniques i sanitàries en els departaments de salut assignats. Serà el cas també de l’alumnat de Medicina i Infermeria de la Universitat Catòlica i el dels graus d’Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia de la Universitat Europea.

També et pot interessar

stats