Sense acord per a la reversió de la residència DomusVi d'Alcoi a la gestió pública

La Generalitat i l'Ajuntament d'Alcoi s'han reunit amb la gestora del geriàtric per a tractar de revertir el model.

Sense acord per a la reversió de la residència DomusVi d'Alcoi a la gestió pública
Sense acord per a la reversió de la residència DomusVi d'Alcoi a la gestió pública

La reunió mantinguda entre la Generalitat, l'Ajuntament d'Alcoi i l'empresa privada que gestiona la residència d'ancians DomusVi d'Alcoi ha conclòs sense acord per a la reversió del geriàtric a la gestió pública, encara que les tres parts han acordat mantindre el contacte per a una nova reunió. Allí han mort 73 dels 134 residents durant la crisi del coronavirus i els familiars demanen responsabilitats

Des de les dues administracions s'ha exposat que la residència va patir un procés de privatització el 2002 amb un contracte de 45 anys sense cap tipus de contraprestació per a les arques públiques, més enllà de la realització d'una sèrie de reformes al centre. DomusVi gestiona onze centres més a la Comunitat Valenciana i en nou d'aquests han patit casos de contagis entre residents i treballadors.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha insistit en el seu compromís de realitzar noves inspeccions per a analitzar els motius pels quals la xifra de morts s'ha disparat en aquest centre.

Des de l'Ajuntament s'ha traslladat a l'empresa concessionària les queixes dels familiars de residents, que han lamentat la falta de comunicació i empatia dels responsables del centre durant l'estat d'alarma i en un moment de gran preocupació per a ells.

Després d'aquesta primera presa de contacte, s'han convocat a una possible reunió més avant, en funció de les possibilitats que es troben d'arribar a un acord.

També et pot interessar