Acord per a promoure l'oci segur, sostenible i de qualitat a la Comunitat Valenciana

L'objectiu és evitar el consum de substàncies psicoactives, legals i il·legals en zones turístiques.

Acord per a promoure l\'oci segur, sostenible i de qualitat a la Comunitat Valenciana
Acord per a promoure l'oci segur, sostenible i de qualitat a la Comunitat Valenciana

Les secretàries d'Estat de Turisme i de Serveis Socials han signat a Cullera un acord per a promoure un oci segur, sostenible, saludable i de qualitat. L'objectiu és evitar el consum de substàncies psicoactives, legals i il·legals, ja que les conseqüències poden incidir negativament sobre els municipis i comunitats amb zones turístiques.

Segons les institucions, les conductes violentes o vandàliques “deterioren la convivència i el benestar” de la ciutadania i generen perillositat. A més, causen costos de manteniment d'infraestructures i de vigilància i ocasionen despeses addicionals per la necessitat de rebre atenció sociosanitària. 

Tot això, conclouen en les secretaries d’Estat, perjudica la imatge d'Espanya com a destinació turística de qualitat.

Mitjançant l’acord, també volen implicar les organitzacions sectorials i les empreses d'oci i hostaleria perquè duguen a terme “accions de sensibilització sobre l'oci segur i responsable".

En aquest sentit, entre els professionals del sector es promourà una cultura de servei "responsable en la venda i dispensació de l'alcohol". També es conscienciarà sobre la prevenció del consum de drogues il·legals en locals i la reducció de riscos i danys associats al consum de tota mena de substàncies psicoactives.

També et pot interessar

stats