Acord a Benidorm per a rehabilitar l’estació d’autobusos

L’actual empresa gestora reformarà l’immoble perquè l’estació puga tornar a eixir a licitació.

VÍDEO | Acord a Benidorm per a rehabilitar l’estació d’autobusos

Els usuaris de l’estació d’autobusos de Benidorm es veuen obligats a utilitzar una infraestructura de transports que no té manteniment ni neteja, amb locals comercials en mal estat i sense garanties d’accessibilitat. El ple de l’Ajuntament de Benidorm ha acordat aquest dilluns un full de ruta per una rehabilitació de les instal·lacions.

El projecte inicial d’aquesta estació es va a signar el 2003 amb l’empresari Enrique Ortiz (investigat al cas Brugal). Després, una modificació del contracte va permetre a Ortiz ampliar el nombre d’habitacions de l’hotel annex a l’estació i també incrementar la superfície comercial. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va anul·lar la modificació del projecte en considerar que aquestes modificacions no es podien catalogar com una modificació del contracte, sinó com un altre de nou.

Per la seua banda, la Fiscalia Provincial d’Alacant també va apreciar indicis de prevaricació en aquesta modificació del contracte. Com el 2017 encara no s’havia executat la sentència, l’Ajuntament va decidir crear una comissió paritària per tal de desbloquejar la falta d’acord entre les parts.

L’Ajuntament ha acordat aquest dilluns la liquidació del contracte anterior amb un import màxim de 24,5 milions d’euros. El consistori no es farà càrrec d’aquesta quantia, ja que l’acord contempla que es cobrirà amb una nova licitació de la gestió de l’estació. En la licitació es preveia que, en un termini màxim de 6 mesos (amb possibilitat de 3 mesos més en cas de segona licitació), una nova empresa se’n fera càrrec de la gestió i l’actual concessionari abandone les instal·lacions en perfecte estat. Per tal de complir aquestes condicions, Estación de Autobuses de Benidorm SL, participada per Enrique Ortiz, haurà d’executar un projecte de rehabilitació integral del complex valorat en 287.142,07 euros.

Tot i la falta d’acord en la valoració de l’immoble, Lourdes Castelles, portaveu de l’equip de govern de la ciutat, ha destacat a À Punt NTC que aquesta decisió “no ha costat res al poble de Benidorm”.

També et pot interessar

stats